Arrangementer

Godt indhold - god formidling


Så er der film - Se byggeriet af m/s Klintholm på Frederikshavn Værft i 1949

Civilingeniør Kurt Precht optog i 1949-50 en fim om bygningen af DFDS første containercoaster m/s Klintholm. Det var samtidig værftets sidste skib, hvor skibet var nittet sammen.

Kurt Precht var ansat på Frederikshavn Værft og Flydedok fra 1946 til 1953, hvorefter han blev direktør på Svendborg Værft. Precht var samtidig en dygtig filmfotograf. Filmen om m/s Klintholm begynder i tegnestuen, hvor projektet tager sin begyndelse. Vi følger arbejdet med skibet over afslagsloftet, hvor skibet bygges 1:1 i skabelontræ. Det er den proces som CAD/CAM har overtaget i dag. Vi følger materialerne og skibsbyggerne gennem hele byggeprocessen, fra skibsbyggeriet over beddingen til montagekaj og flydedok, inden Kurt Precht lader skibet sejle på sin første rejse den 24. januar 1950.

Filmen varer cirka en halv time, og som optakt vil arkivar Erik S. Christensen fra Nordjyllands Kystmuseum introducere filmen og sætte såvel skibsbyggeriet som m/s Klintholm ind i en større sammenhæng.

Det er Frederikshavn Museumsforening, der i samarbejde med Nordjyllands Kystmuseum og FME – Frederikshavn Maritime Erhvervspark, står for arrangementet.

Arrangementet foregår den 6. november kl. 19 i Kattegatsiloen på etage 1a, brug elevatoren ved hovedindgangen.

Billetter koster 50 kr - kontant eller MobilePay på 30263436 (Tine Bro). De kan bestilles i billetsalget på Nordjyllands Kystmuseum – Bangsbo på tlf 98444760 eller pr mail mth@kystmuseet.dk. Bemærk i uge 44 er det kun muligt at bestille pr mail.


Kirkegårdsvandringer på Fladstrand Kirkegård den 14. og 24. august

Den 14. August og igen den 24. August har du mulighed for at komme med på en af de populære kirkegårdsvandringer. Frederikshavn Museumsforening står bag, og lokalarkivar Erik S. Christensen viser rundt og fortæller.

Oplev Frederikshavns historie gennem en vandretur blandt de af byens borgere, som skabte byen. Turen går blandt andet forbi mindesmærker fra to verdenskrige og en koleraepidemi....
På vej gennem kirkegården snakker vi også om forandringerne i det danske kirkegårdslandskab. Flere flytter til byerne, og vores begravelsesmønstre ændrer sig. Kirkegårdene er en væsentlig kulturværdi, men hvad sker med dem, når der går græs i gravstederne, og familierne ikke længere vender tilbage til familiegravstedet? Hvordan sikrer vi kirkegårdene, så de også kan fortælle de kommende generationer om vores samfund og dets indbyggeres historie?

Tidspunkt: Den 14. Og den 24. August kl. 18.30-20.30
Mødested: Parkeringspladsen ved Kirkegården, indkørsel fra Gammel Skagens Vej
Pris: 50 kr inklusiv en kop kaffe i parken efter turen. Betaling: Kontant eller MobilePay: 30263436 (Tine Bro).
Billetkøb: billetter kan købes inden start. Vil du være sikker på en plads, så reserver en billet i billetsalget på Bangsbo.
Deltagerbegrænsning: max 35 personer.


Historiens Dag i Maskinhallen

Frederikshavn Slægts- og Lokalhistoriske Forening havde taget initiativ til arrangementet Historiens Dag i Maskihallen. Alle de historiske foreninger i byen var indbudt.

Frederikshavn Museumsforening deltog med bogudsalg og udstilling om styrmand Johannes Knudsen, der omkom i et forsøg på at redde forliste japanske sømænd.

Der var på dagen fire spændende lokalhistoriske foredrag.


Arrangementer

Foredrag om Det litterære Frederikshavn - efterfulgt af generalforsamling

Hvornår: 28 marts 2017 kl. 19.00
Hvor: Bangbso Hovedgård
Pris: 50 kr. Gratis for medlemmer. Har du familiemedlemskab, érder gratis adgang for to personer-

Kom og hør lokalarkivar Erik S. Christensen og lektor Lars Christian Mikaelsen fortælle om det litterære Frederikshavn. Forfatterne udgav en bog af samme navn i efteråret 2016, og mon ikke de medbringer masser af gode historier.
Du kan købe bogen til favorabel pris efter foredraget. På billedet ses forfatteren Jørgen Jürgensen, som skrev 11 romaner om om og fra Congo.

Ca kl. 20 går vi i gang med den årlige generalforsamling.

 

Sankt Hans 2017

Igen i 2017 står Frederikshavn Museumsforening for Sankt Hans i Møllehuset.  KOm og vær med til en hyggelig midsommeraften med eftertænksomme ord og fællesang, når vi synger nogle af de smukkeste af vores danske sommerviser.

 

Sensommerglæder - 26. august 2017

I anledning af 100året for fødselen af den japanske folkehelt og bangsbostrander Johannes Knudsen og 150 året for de japansk-danske diplomatiske forbindelser står Sensommerglæder i år i Japans tegn.